Rökt Skagenröra med pepparrot

  • Tillagning

En klassisk skagenröra med italiensk tvist. Uppiffad med pepparrot och majonnäs gjord med rökt rapsolja. En perfekt förrätt till helgmiddagen!

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 1/2 dl majonnäs gjord av rökt rapsolja (se recept på Zeta.nu)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill fint skuren
  • 4-6 brödskivor
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico att steka i
  • 1/2 citron i klyftor
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Blanda majonnäs, pepparrot och dill.

Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.

Blanda ned såsen i räkorna lite i taget till en fin skagenröra.

Den ska inte vara för torr men inte heller för såsig.

Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med olivolja.

Servera skagenröran med stekt bröd och citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.