Pizza med prosciutto, rucola, parmesan och mozzarella

  • Jäsning
  • Tillagning

Italiens kanske godaste skinka, ost och sallad på den kanske godaste pizzan?

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (58)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt olivolja och salt.

Arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme under handduk i rumstemperatur.

Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek.

Lägg på lite pastasås och mozzarella i tärningar.

Grädda i ugn på 225 grader ca 10 minuter, beroende på storlek.

Garnera med prosciutto, rucola, parmesanost och svartpeppar.

Ringla över lite olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.