Päron- och spenatsallad med citronricotta

  • Tillagning

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 180 grader och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min.

Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel.

Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.

Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar.

Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.

Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl.

Lägg upp salladen och klicka på citronricotta.

Strö över pecorino och nötter.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept.

    Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

Skriv en kommentar till "Päron- och spenatsallad med citronricotta"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.