Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Pannacotta
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 100 g Zeta Mascarpone
  • 1 1/2 gelatinblad
  • Karamellbakat äpple
  • 2 äpple granny smith
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Äppelsås
  • 3 msk Zeta Balsamico Äpple
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

Koka upp mjölk, socker och mascarpone.

Lägg gelatinbladet i blandningen och låt smälta.

Frys in blandningen i valfri form till exempel iskuber, alternativt kan du kyla portionsvis i glas.

Till karamellbakade äpplena, smält sockret försiktigt på låg värme i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp till en gyllenbrun karamell.

Ta av karamellen från plattan och häll försiktigt i vattnet.

Ta av kastrullen och rör runt och ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan.

Koka tills allt socker har löst sig.

Skiva äpplena tunt och lägg skivorna i karamellen, ställ av ifrån plattan och låt stå i 3-4 minuter och dra.

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda runt nötterna med 1 tsk olivolja och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 8 minuter.

Till äppelsåsen blandar du balsamico med florsocker tills det har löst sig och såsen är slät.

Häll lite äppelsås på varje desserttallrik, lägg upp två-tre pannacottaformar, äppelskivor och strö över mandlar och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Pannacotta med karamellbakade äpplen"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.