Kokt sparris med olivdressing

  • Tillagning

Prova denna dressing med creme av gröna oliver på vit sparris - en god kombination.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Lägg sparris i en kastrull och täck med vatten.

Pressa i citronsaft och krydda med salt och lite strösocker.

Låt koka upp och sänk värmen.

Låt sjuda några minuter och låt sedan sparrisen svalna i lagen.

Blanda creme av gröna oliver med rödlök, vinäger, olivolja och rucola.

Krydda med svartpeppar.

Servera till sparrisen.

Det går även att använda grön sparris.

Det är då viktigt att låta den sjuda något kortare tid i lättsaltat vatten.

Uteslut då citronsaften som kan missfärga den gröna sparrisen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Kokt sparris med olivdressing"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.