Kapris- och sardellmajonnäs

  • Tillagning

Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Gör majonnäsen genom att mixa äggulor, senap och citronsaft med stavmixer eller för hand med ballongvisp i en stor skål.

Häll i  oljan, först droppvis sedan i en fin stråle medan maskinen går tills det blir en tjock majonnäs.

Blanda i rivet citronskal, kapris och sardeller.

Smaka av med nymalen peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Du kan använda ett par teskedar sardellcréme istället för sardeller, men det är gott med små bitar av sardellen.
    Låt även alla ingredienser ha rumstemperatur så är det mindre risk att majonnäsen skär sig.

Skriv en kommentar till "Kapris- och sardellmajonnäs"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.