Vitello Tonnato på fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (177)

(177)

Vad tycker du?

1tim 8 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskfilé
2
vitlöksklyftor finrivna eller pressade
1 kvist
rosmarin plockad och hackad
1
citron, rivet skal
salt
peppar
lite
rucola till garnering
Tonfisksås till Vitello Tonnato
1 burk
tonfisk i olja (200g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
3 msk
Kapris medelstora + 1 msk av kaprislagen
några
basikablad
några
persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (177)

(177)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Cecilia

Citronskal till marineringen har tappats bort. Från 1 citron?

Anna Mellberg

Hej Cecilia! Det stämmer, det ska vara rivet skal från en citron. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi har nu lagt till det i receptet. Hälsningar Anna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja