Vitello Tonnato på fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (71)

(71)
1tim

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskfilé
2
vitlöksklyftor finrivna eller pressade
1 kvist
rosmarin plockad och hackad
salt
peppar
lite
rucola till garnering
Tonfisksås till Vitello Tonnato
1 burk
tonfisk i olja (200g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
3 msk
Kapris medelstora + 1 msk av kaprislagen
några
basikablad
några
persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.