Vitello Tonnato på fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)
1tim

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskfilé
2
vitlöksklyftor finrivna eller pressade
1 kvist
rosmarin plockad och hackad
salt
peppar
lite
rucola till garnering
Tonfisksås till Vitello Tonnato
1 burk
tonfisk i olja (200g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
3 msk
Kapris medelstora + 1 msk av kaprislagen
några
basikablad
några
persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.