Recept från Zeta. Vitello_tonnato_på_fläskfile

Vitello Tonnato på fläskfilé

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 vitlöksklyftor finrivna eller pressade
  • 1 kvist rosmarin plockad och hackad
  • salt
  • peppar
  • lite rucola till garnering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.

Krydda filén med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar.

Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg.

Stek klart i ugn på 100 grader till 62 grader innertemperatur.

Det tar ca 25 minuter.

Köttet ska vara lätt rosa men köttsaften ska vara klar.

Låt svalna.

Tonfisksås:

Häll av oljan från tonfisken.

Mixa samtliga ingredienser utom rucolan till en slät sås med en mixerstav eller i en hushållsassistent.

Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

Servera till köttet.

Skiva sedan köttet tunt och servera med rikligt av den kalla tonfisksåsen.

Garnera med rucolabladen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.