Vitello Tonnato på fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (178)

(178)

Vad tycker du?

1tim 8 ingredienser

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskfilé
2
vitlöksklyftor finrivna eller pressade
1 kvist
rosmarin plockad och hackad
1
citron, rivet skal
salt
peppar
lite
rucola till garnering
Tonfisksås till Vitello Tonnato
1 burk
tonfisk i olja (200g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
3 msk
Kapris medelstora + 1 msk av kaprislagen
några
basikablad
några
persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (178)

(178)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Cecilia

Citronskal till marineringen har tappats bort. Från 1 citron?

Anna Mellberg

Hej Cecilia! Det stämmer, det ska vara rivet skal från en citron. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi har nu lagt till det i receptet. Hälsningar Anna på Zeta