Vitello Tonnato på fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (145)

(145)

RÖSTA PÅ RECEPTET (145)

(145)

Vad tycker du?

1tim

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
fläskfilé
2
vitlöksklyftor finrivna eller pressade
1 kvist
rosmarin plockad och hackad
salt
peppar
lite
rucola till garnering
Tonfisksås till Vitello Tonnato
1 burk
tonfisk i olja (200g)
1
vitlöksklyfta
1
äggula
3 msk
Kapris medelstora + 1 msk av kaprislagen
några
basikablad
några
persiljeblad
3 msk
pressad citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

1 kommentar

RÖSTA PÅ RECEPTET (145)

(145)
Tack!

Recept från kategorier