Ljumma vita bönor med parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (120)

(120)

RÖSTA PÅ RECEPTET (120)

(120)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vita bönor smaksatta med parmesan, vitt vin, persilja & citron i buljong. God som varmt tillbehör eller som vegetarisk egenrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 dl
vitt vin
1/2 tärning
hönsbuljong
2 förpackningar
Stora vita Bönor Ekologiska, á 380 g sköljda
1 dl
Grana Padano 16 mån, räkna med lite extra till granering
1 kruka
persilja, hackad
finrivet skal från 1/2
citron
salt
svartpeppar

Gör så här

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (120)

(120)
Tack!

Iréne

Mycket gott! Jag hade ingen persilja hemma men tog grönkål. Det är sällan jag följer ett recept till punkt och pricka men här gjorde jag det och nästa gång ska jag även ha persilja i rätten. Enkelt och välavvägt recept.

Jeanette

Lagade denna rätt idag, och det blev såååå gott. Testade tipset om grönkålen nedan, det blev verkligen lyckat. Även barnen åt. 🙂

Caroline Rahm

Har tillrätt denna rätt under några år, hittade den i ett ZETA häfte. Rätten är väldigt god istället för risotto, som förvisso även det är riktigt gott.
Caroline

Kristin

Tyvärr inte alls gott, vinet gjorde att buljongen kändes sur och lite besk/bitter. Bönorna, osten och persiljan var fint tillsammans men buljongen förstörde allt.

Emma Olsson

Hej Kristin,
Tack för att du hörde av dig! Tråkigt att du upplevde att receptet inte var gott. Jag ska skicka detta vidare till vår receptansvarige som får se över receptet 🙂
Hälsningar
Emma

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.