Ljumma vita bönor med parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (163)

(163)

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Vita bönor smaksatta med parmesan, vitt vin, persilja & citron i buljong. God som varmt tillbehör eller som vegetarisk egenrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 dl
vitt vin
1/2 tärning
hönsbuljong
2 förpackningar
Stora vita Bönor Ekologiska, á 380 g sköljda
1 dl
Grana Padano 16 mån, räkna med lite extra till granering
1 kruka
persilja, hackad
finrivet skal från 1/2
citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (163)

(163)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

My jonsson

Hade inget vin hemma. Tog vatten o citronsaft istället. Hade i lite sockerärtor också. Det blev gott!

Iréne

Mycket gott! Jag hade ingen persilja hemma men tog grönkål. Det är sällan jag följer ett recept till punkt och pricka men här gjorde jag det och nästa gång ska jag även ha persilja i rätten. Enkelt och välavvägt recept.

Katarina

Jättegott! Hade varken persilja eller citron hemma men det blev gott ändå.

Jeanette

Lagade denna rätt idag, och det blev såååå gott. Testade tipset om grönkålen nedan, det blev verkligen lyckat. Även barnen åt. 🙂

Lisa

Lagat denna goda rätt i många år! Skippar dock citronen. Ibland har jag vitlöksfräst grönkål på toppen.

Caroline Rahm

Har tillrätt denna rätt under några år, hittade den i ett ZETA häfte. Rätten är väldigt god istället för risotto, som förvisso även det är riktigt gott.
Caroline

John

Riktigt gott. Riktigt bra kombination av smaker. Absolut rekommendera. Använd ett bra vin.