Recept från Zeta. vita-bonor-kokta-som-risotto

Ljumma vita bönor med parmesan

Vita bönor smaksatta med parmesan, vitt vin, persilja & citron i buljong. God som varmt tillbehör eller som vegetarisk egenrätt.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

Häll i vin och låt koka ihop några minuter.

Lägg i buljongtärningen och bönor och koka ihop ca 5 minuter.

Ta från värmen och rör ner ost, persilja och citronskal.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på fat eller tallrik och strö över extra parmesanost och ringla på lite olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.