Ljumma vita bönor med parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Vita bönor smaksatta med parmesan, vitt vin, persilja & citron i buljong. God som varmt tillbehör eller som vegetarisk egenrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 dl
vitt vin
1/2 tärning
hönsbuljong
2 förpackningar
Stora vita Bönor Ekologiska, á 380 g sköljda
1 dl
Grana Padano 16 mån, räkna med lite extra till granering
1 kruka
persilja, hackad
finrivet skal från 1/2
citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)

Vad tycker du?

9 kommentarer

Iréne

Mycket gott! Jag hade ingen persilja hemma men tog grönkål. Det är sällan jag följer ett recept till punkt och pricka men här gjorde jag det och nästa gång ska jag även ha persilja i rätten. Enkelt och välavvägt recept.

Jeanette

Lagade denna rätt idag, och det blev såååå gott. Testade tipset om grönkålen nedan, det blev verkligen lyckat. Även barnen åt. 🙂

Caroline Rahm

Har tillrätt denna rätt under några år, hittade den i ett ZETA häfte. Rätten är väldigt god istället för risotto, som förvisso även det är riktigt gott.
Caroline

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja