Ljumma vita bönor med parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (109)

(109)
30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Vita bönor smaksatta med parmesan, vitt vin, persilja & citron i buljong. God som varmt tillbehör eller som vegetarisk egenrätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
2 dl
vitt vin
1/2 tärning
hönsbuljong
2 förpackningar
Stora vita Bönor Ekologiska, á 380 g sköljda
1 dl
Grana Padano 16 mån, räkna med lite extra till granering
1 kruka
persilja, hackad
finrivet skal från 1/2
citron
salt
svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Caroline Rahm

Har tillrätt denna rätt under några år, hittade den i ett ZETA häfte. Rätten är väldigt god istället för risotto, som förvisso även det är riktigt gott.
Caroline

Kristin

Tyvärr inte alls gott, vinet gjorde att buljongen kändes sur och lite besk/bitter. Bönorna, osten och persiljan var fint tillsammans men buljongen förstörde allt.

Emma Olsson

Hej Kristin,
Tack för att du hörde av dig! Tråkigt att du upplevde att receptet inte var gott. Jag ska skicka detta vidare till vår receptansvarige som får se över receptet 🙂
Hälsningar
Emma

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.