Recept från Zeta: Vinbräserad kyckling med rosmarin

Vinbräserad kyckling med rosmarin

Kyckling som är bräserad med vitt vin blir saftig och smakrik.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g Zeta Fiori

    Zeta Fiori

    Läs mer
  • 1 hel kyckling skuren i mindre bitar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
    till stekning
  • 1 gul lök skuren i grova bitar
  • 4 vitlöksklyftor skivade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn kycklingen i olivolja påmedelvärme tills den fått litefärg.

Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.

Häll på vin, vatten, rosmarin och lagerblad.

Krydda med lite salt och peppar och låt sjuda underlock ca 30 minuter.

Ta bort locket och låt sjuda ytterligare 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta Fiori som du blandat med ett par matskedar olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.