Recept från Zeta: Vinbräserad kyckling med rosmarin

Vinbräserad kyckling med rosmarin

Kyckling som är bräserad med vitt vin blir saftig och smakrik.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn kycklingen i olivolja påmedelvärme tills den fått litefärg.

Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.

Häll på vin, vatten, rosmarin och lagerblad.

Krydda med lite salt och peppar och låt sjuda underlock ca 30 minuter.

Ta bort locket och låt sjuda ytterligare 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta Fiori som du blandat med ett par matskedar olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.