Recept från Zeta. Bönbullar med pasta à la Lady och Lufsen_li

Vegetariska köttbullar med spaghetti

Goda vegetariska köttbullar gjorda med bönor och parmesanost. Serveras med spaghetti och tomatsås à la Lady och Lufsen.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.

Blanda bönor, mandelmjöl, parmesanost, olivolja, krossad crostini eller ströbröd, lök, ägg och kryddpeppar i en matberedare och mixa till en jämn smet.

Smaka sedan av smeten med salt och peppra lätt.

Det blir en ganska lös smet.

Rulla små fina bullar och stek i rejält med olivolja.

Vänd bullarna försiktigt med hjälp av två teskedar så att de håller fin form.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Gör tomatsåsen genom att fräsa lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg.

Slå på vin, timjan, tomatpuré, finkrossade tomater, körsbärstomater socker och salt.

Koka upp och låt puttra i minst 15 minuter så att alla smaker kommer fram.

Vänd ihop pastan med hälften av tomatsåsen och servera med bullarna och resten av tomatsåsen i en egen skål.

Riv parmesanost över.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.