Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (156)

(156)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 30min 7 ingredienser

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
500 g
körsbärstomater halverade
2
vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk
honung eller råsocker
1/2 tsk
flingsalt
1-2 tsk
örter t ex hackad rosmarin, salvia eller basiilika
Till servering
pinjenötter rostade

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (156)

(156)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Ann-Sofie

Jag rostade tomaterna med vitlök, olivolja och salt i airfryer (200 grader, 15 minuter) och blandade sen i resten av ingredienserna. Följde tipset från Sofia att hälla i lite balsamvinäger, och tog bara lite råsocker. Smulade över lite blåmögelost istället för parmesan. Blev mycket gott!

Anna Mellberg

Hej Ann-Sofie! Kul att du fick en härlig måltid! Vi tycker så mycket om att höra hur ni experimenterar i köket och sätter er egen prägel på recepten. Tack för att du skriver och berättar! Hälsningar Anna på Zeta

Jenny

Blev lite väl sött, men kan bero på att jag använde tomater från växthuset.

Christina

Jag brukar dra ner på honungen när jag använder hemodlade tomater (och använder mer tomater än vad som står), tonåringarnas favorit!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...