Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (142)

(142)

RÖSTA PÅ RECEPTET (142)

(142)

Vad tycker du?

1tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötter.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
körsbärstomater halverade
2
vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk
honung eller råsocker
1/2 tsk
flingsalt
1-2 tsk
örter t ex hackad rosmarin, salvia eller basiilika
Till servering
pinjenötter rostade

Gör så här

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (142)

(142)
Tack!

Jenny

Blev lite väl sött, men kan bero på att jag använde tomater från växthuset.

Christina

Jag brukar dra ner på honungen när jag använder hemodlade tomater (och använder mer tomater än vad som står), tonåringarnas favorit!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor