Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater

Spaghetti con Pomodorini al forno. Ugnsrostade tomater får en ljuvlig sötma och lyfter denna pastarätt tillsammans med parmesanen och pinjenötter.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 500 g körsbärstomater halverade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 1 msk honung eller råsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1-2 tsk örter t ex hackad rosmarin, salvia eller basiilika
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader.

Blanda olivolja med vitlöken, honung, salt och örter.

Vänd tomaterna i oljan.

Lägg upp i en långpanna.

Sätt in tomaterna i ugnen i 1½ timme.

Koka upp 4 liter vatten och salta rikligt.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna.

Servera med parmesan, pinjenötter och olivolja

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.