Spaghetti Carbonara med halloumi

RÖSTA PÅ RECEPTET (404)

(404)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta eller guanciale. Det blir helt enkelt en krämig och god vegetarisk variant på en italiensk klassiker.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
2 frp
2
vitlöksklyftor, hackade
4
äggulor
1 1/2 dl
pastavatten
nymalen svartpeppar
färsk persilja, finhackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (404)

(404)

Vad tycker du?

11 kommentarer

Lämna ett svar till Glorran Avbryt svar

Elina

Gott, men för mycket parmesan i min smak. Skulle även valt mindre pasta, blev 6 portioner istället för 4 hos oss.

Anna Mellberg

Hej Elina! Härligt att du tyckte det var gott! Mängderna är en smaksak och som tur är lätta att anpassa efter sitt eget tycke och smak. Hälsningar vännerna på Zeta

Markus

Gott recept men vad ska man göra med den sista halvan pastavatten? Ta undan 1 1/2 dl pastavatten. Rör ihop … samt en deciliter av pastavatten.

Anna Mellberg

Hej Markus! Tack för din fråga, förstår att du undrar- vi ska förtydliga i receptet. Det är bra att ha kvar en liten mängd pastavatten om det skulle vara så att man vill ha ytterligare krämighet, dvs späda lite till. Hälsningar Anna på Zeta

Johan

Underbar variant av carbonara! Dock lite väl mycket halloumi om man gör det för 2 personer.

Kristin

Så himla gott! Trodde inte det skulle bli så bra men det blev verkligen topp!
Hade även på färsk basilika på toppen. Mums =)

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...