Spaghetti all’Amatriciana
Vad tycker du?
Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på tomater och guanciale. Enligt ursprungsreceptet så tillsätts ingen lök, så vill du laga rätten efter konstens alla regler så utesluts den.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (96)
(96)Vad tyckte du om receptet?
11 kommentarer
Anita
Brukar beställa denna när jag är i Italien på somrarna och den är riktigt het i smaken. Men här hittar jag inga ingredienser som gör den hettan? Vad skiljer detta recept mot vad italienska köket i norra Italien använder?
Anna Mellberg
Hej Anita! Ja, det ska med fördel vara chili i denna rätt. Vi har lagt till det i receptet nu, öka mängden om du vill ha den riktigt het- det är ju en smaksak. Tack för att du tog dig tid att skriva till oss. Hälsningar från vännerna på Zeta
Maja
God, mitt tips är att ersätta den ena av burkarna konserverade körsbärstomater med färska (svenska under säsong). Tycker färska körsbärstomater adderar lite mer sötma och även en extra krämighet till såsen. 🙂
Anna Mellberg
Hej Maja! Det låter som ett väldigt bra tips! Hälsningar från Zetas provkök
Jacob
Vad ska man tillsätta tomaterna och vinet till? Ska tomaterna och vinet tillsättas till löken? Står sen att man ska vända ner pancetta och löken.
Anna Mellberg
Hej Jacob! Vi håller med om att instruktionerna till den här pastasåsen var röriga. Vi har nu skrivit om texten så att den är korrekt och följer alla steg i receptet. Hälsningar Zetas provkök
Ebba Tilander
Den var jätte god värt att göra igen till familjen en lördag
Ola
Skulle gärna vilja veta hur mkt 2 pkt körsbärstomater är?
Anna Mellberg
Hej Ola! Förpackningarna med körsbärstomaterna brukar innehålla 390-400 g, detta beroende på vilket märke du väljer. Lycka till med såsen, hälsar vännerna på Zeta
Kalle
Kan man ha grädde eller kanske lite kräm fraiche i såsen?
Emma Olsson
Hej Kalle,
I det klassiska italienska receptet innehåller det ingen grädde, men det är alltid en smaksak. Återkom gärna till oss hur det blev 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta