Recept från Zeta. Rostbiff med örter, vitlök och citron

Rostbiff med örter, vitlök och citron

Rostbiffen kryddas med färska örter och vitlök efter tillagningen. Servera gärna på en bädd av rucola.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g rostbiff, i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • några kvistar rosmarin, finhackade
  • några kvistar timjan, finhackade
  • finrivet skal av 1 citron
  • 200 g rucola
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Krydda rostbiffen med salt och peppar och bryn i olivolja på hög värme.

Stek klart i ugn på 100 grader till 56 grader innertemperatur.

Ta ut och låt vila minst 20 minuter.

Blanda örter, vitlök och citronskal och rulla rostbiffen i örtblandningen.

Skär köttet i tunna skivor och lägg på fat över en bädd av rucolasallad.

Strö flingsalt och svartpeppar över köttet.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera smaken på rätten genom att byta ut balsamicovinägretten mot salsa verde, chimichurri eller krämig pestovinägrett. Till servering kan det vara gott med en enkel balsamicovinägrett på köttet och på salladen.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.