Recept från Zeta. Risotto_taleggio

Risotto med taleggio och örtsallad

Risotto con Taleggio - smaken av den grottlagrade osten och en frisk örtsallad.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm buljongen i en kastrull för sig.

Fräs löken mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.

Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.

Rör om hela tiden.

Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.

Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.

Rör om ofta och sänk värmen.

Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.

Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd.

Det tar ca 18-20 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och taleggio-ost.

Smaksätt med salt och peppar.

Blanda balsamvinäger och olivolja i en skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Vänd örterna i lite av vinägretten.

Fördela risotton på tallrikarna.

Lägg örtsalladen ovanpå och skeda resterande vinägrett runt om.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.