Puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (59)

(59)
20min

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pasta med sälta från kapris, oliver och sardeller.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Zeta Casa Di Luca Spaghetti
2-4
vitlöksklyftor
2,5 tsk
Zeta Sardellcrème eller
4 st
Sardeller, finhackade
3 msk
Kapris små, små
1/2
röd chili, finhackad
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
svartpeppar, nymald

Gör så här

Tips!

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Pia Lindgren

Hej!
Det finns två recept på puttanescan…
Detta ska det vara
1 burk körsbärstomater
1 dl leccino oliver
3 msk Capris
I det andra receptet står det:
2 burkar körsbärstomater
1 burk leccino oliver
2 msk Capris.
Allt annat är lika på recepten till och med mängden pasta.
Vilket bör jag gå efter?

Med vänlig hälsning, Pia

Emma Olsson

Hej Pia,
Du kan använda dig av båda recepten. Vi har gjort två recept till olika pasta varianter. Men tomatsåsen är den samma.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.