Puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (71)

(71)

RÖSTA PÅ RECEPTET (71)

(71)

Vad tycker du?

20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pasta med sälta från kapris, oliver och sardeller.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
2-4
vitlöksklyftor
4 st
Sardeller, finhackade
1 frp
Zeta Körsbärstomater
3 msk
Kapris små, små
1/2
röd chili, finhackad
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
svartpeppar, nymald

Gör så här

Tips!

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (71)

(71)
Tack!

Pia Lindgren

Hej!
Det finns två recept på puttanescan…
Detta ska det vara
1 burk körsbärstomater
1 dl leccino oliver
3 msk Capris
I det andra receptet står det:
2 burkar körsbärstomater
1 burk leccino oliver
2 msk Capris.
Allt annat är lika på recepten till och med mängden pasta.
Vilket bör jag gå efter?

Med vänlig hälsning, Pia

Emma Olsson

Hej Pia,
Du kan använda dig av båda recepten. Vi har gjort två recept till olika pasta varianter. Men tomatsåsen är den samma.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.