Puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pasta med sälta från kapris, oliver och sardeller.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
2-4
vitlöksklyftor
4 st
finhackade Sardeller
1 frp
tomater
1/2
röd chili, finhackad
1/2 dl
finhackad bladpersilja
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)
Tack!

Pia Lindgren

Hej!
Det finns två recept på puttanescan…
Detta ska det vara
1 burk körsbärstomater
1 dl leccino oliver
3 msk Capris
I det andra receptet står det:
2 burkar körsbärstomater
1 burk leccino oliver
2 msk Capris.
Allt annat är lika på recepten till och med mängden pasta.
Vilket bör jag gå efter?

Med vänlig hälsning, Pia

Emma Olsson

Hej Pia,
Du kan använda dig av båda recepten. Vi har gjort två recept till olika pasta varianter. Men tomatsåsen är den samma.
Hälsningar, Emma från Zeta