Puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 11 ingredienser

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pastarätt med sälta från kapris, oliver och sardeller.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, 400 g
2-4
vitlöksklyftor
4 st
finhackade Sardeller
1 frp
konserverade körsbärstomater
1/2
röd chili, finhackad
1/2 dl
finhackad bladpersilja
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Caroline

Är det färska tomater eller konserverade?

Anna Mellberg

Hej Caroline! Det är konserverade körsbärstomater till detta recept. Vi ska nu förtydliga det i receptet. Hälsningar vännerna på Zeta

Pia Lindgren

Hej!
Det finns två recept på puttanescan…
Detta ska det vara
1 burk körsbärstomater
1 dl leccino oliver
3 msk Capris
I det andra receptet står det:
2 burkar körsbärstomater
1 burk leccino oliver
2 msk Capris.
Allt annat är lika på recepten till och med mängden pasta.
Vilket bör jag gå efter?

Med vänlig hälsning, Pia

Emma Olsson

Hej Pia,
Du kan använda dig av båda recepten. Vi har gjort två recept till olika pasta varianter. Men tomatsåsen är den samma.
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco