Recept från Zeta. Pasta_Amatriciana_li

Pasta Amatriciana

Ofta serveras Amatriciana med spaghetti men går också utmärkt att göra med andra pastasorter som Tortiglioni eller Sedani.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Knaperstek pancetta i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpannan, tillsätt sedan körsbärs- eller plommontomater.

Krydda med salt och peppar och låt småkoka cirka 15 minuter.

Häll av pastan och blanda med såsen direkt i stekpannan.

Tillsätt pancetta och blanda alltsammans väl på svag värme.

Späd eventuellt med pastavatten om pastan känns torr.

Servera med finhackad bladpersilja och riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.