Paella med chorizo och kyckling
Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.
Emelie
Såå gott
Pinjol
Vad är rör paprika för nåt? 🙂
Skall det vara rå paprika eller snack paprika eller röd paprika, eller alla tre?
Emma Olsson
Hej Pinjol,
Tack för att du uppmärksammade detta, jag ändrar direkt. Såklart ska det stå ”röd paprika” 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Susanne
Vi tycker det här är jättegott! En klar favorit som ca återkommer en gång i månaden hos oss! 🙂
Marie-Louise
Det låter gott och enkelt!
Men, jag tycker enbart om basmatiris och det går säkert lika bra?
Gillade inte ris tidigare, innan jag hittade basmatirieset!
Martin
Nej!!
Absolut inte.
Det måste vara paella ris eller risottoris. Det är ju det som är grunden i paellan….
Martin
Jag brukar ta det ris som finns hemma, basmati, matris, råris eller jasmin. I brist på ris testade vi pasta en gång, tror det var farfalle… funkade fint det mä faktiskt. Det är inte så noga.