Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 pkt Zeta Chorizo lätt lufttorkad

    Zeta Chorizo lätt lufttorkad

    Läs mer
    (300 g)
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 rör paprika
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 4 dl paellaris ( ca 350 g)
  • eller carnaroliris
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater

    Zeta Körsbärstomater

    Läs mer
    (á 400 g) eller
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 dl frysta ärtor eller
  • 150 g frysta haricot verts
  • 1 citron till servering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.

Skiva chorizon.

Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter.

Krydda med salt och peppar.

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.

Fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.

Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket.

Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma.

Servera med citronklyftor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.