Paella med chorizo och kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (338)

(338)

RÖSTA PÅ RECEPTET (338)

(338)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
röd paprika
1/2 msk
paprikapulver
1 frp
saffran (0,5 g)
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (338)

(338)
Tack!

Teresa

Hej. Hur funkar det att göra i ugnen i långpanna? Tänker att det skulle vara enkelt om jag vill göra till många? 🙂

Emma Olsson

Hejsan Teresa,
Det går alltid att prova, men vi rekommenderar att göra i en större stekpanna. Detta är för att riset behöver vändas ofta likt en risotto för att kokningen/stekningen ska bli jämn.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Susanne

Vi tycker det här är jättegott! En klar favorit som ca återkommer en gång i månaden hos oss! 🙂

Marie-Louise

Det låter gott och enkelt!
Men, jag tycker enbart om basmatiris och det går säkert lika bra?
Gillade inte ris tidigare, innan jag hittade basmatirieset!

Martin

Nej!!
Absolut inte.
Det måste vara paella ris eller risottoris. Det är ju det som är grunden i paellan….

Martin

Jag brukar ta det ris som finns hemma, basmati, matris, råris eller jasmin. I brist på ris testade vi pasta en gång, tror det var farfalle… funkade fint det mä faktiskt. Det är inte så noga.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.