Paella med chorizo och kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (290)

(290)
30min

Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
rör paprika
1/2 msk
paprikapulver
1 pkt
saffran (0,5 g)
4 dl
paellaris ( ca 350 g)
eller carnaroliris
1 burk
Körsbärstomater (á 400 g) eller
1 ask
körsbärstomater (250 g)
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Kommentera

Marie-Louise

Det låter gott och enkelt!
Men, jag tycker enbart om basmatiris och det går säkert lika bra?
Gillade inte ris tidigare, innan jag hittade basmatirieset!

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.