Paella med chorizo och kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (316)

(316)
30min

Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
röd paprika
1/2 msk
paprikapulver
1 pkt
saffran (0,5 g)
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Kommentera

Susanne

Vi tycker det här är jättegott! En klar favorit som ca återkommer en gång i månaden hos oss! 🙂

Marie-Louise

Det låter gott och enkelt!
Men, jag tycker enbart om basmatiris och det går säkert lika bra?
Gillade inte ris tidigare, innan jag hittade basmatirieset!

Martin

Nej!!
Absolut inte.
Det måste vara paella ris eller risottoris. Det är ju det som är grunden i paellan….

Martin

Jag brukar ta det ris som finns hemma, basmati, matris, råris eller jasmin. I brist på ris testade vi pasta en gång, tror det var farfalle… funkade fint det mä faktiskt. Det är inte så noga.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.