Paella med chorizo och kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)

Vad tycker du?

30min 16 ingredienser

Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
röd paprika
1/2 msk
paprikapulver
1 frp
saffran (0,5 g)
1 påse
carnaroliris, 4 dl
1 frp
Zeta Körsbärstomater
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (412)

(412)

Vad tyckte du om receptet?

16 kommentarer

Malin

Blir detta på grillen ikväll, tror ni det funkar att toppa med lite kantareller? Funkar det med saffran ?

Anna Mellberg

Hej Malin! Det blir nog jättegott, säger vi alla här i Zetas provkök lite avundsjukt:-) Hälsningar Anna på Zeta

Kent

Hej jag gjort detta receptet till 150 personer och det blev en succé det var tufft men fick köra lite genvägar så som förkoka riset och vara noga med serveringstiden då det kan bli överkokt om man låter den gå för länge. Körde två 120 cm Muurikka i omgångar sen värmeskåp. Helt klart bästa receptet till många gäster!

bobbo Wiking

Jag förkokar riset varje gång och det blir kanon! Enkelt och smidigt.

Madde

Enkelt och snabbt att laga och mina tonåringar älskar denna paella 👌

Teresa

Hej. Hur funkar det att göra i ugnen i långpanna? Tänker att det skulle vara enkelt om jag vill göra till många? 🙂

Emma Olsson

Hejsan Teresa,
Det går alltid att prova, men vi rekommenderar att göra i en större stekpanna. Detta är för att riset behöver vändas ofta likt en risotto för att kokningen/stekningen ska bli jämn.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Eva

Är det dumt att förkoka riset ? Har Inge lock på våran paellapanna

Emma Olsson

Hejsan Eva,
Personligen skulle vi inte förkoka riset, det går utmärkt utan lock. Alternativ kan du täcka med folie.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Pinjol

Vad är rör paprika för nåt? 🙂
Skall det vara rå paprika eller snack paprika eller röd paprika, eller alla tre?

Emma Olsson

Hej Pinjol,
Tack för att du uppmärksammade detta, jag ändrar direkt. Såklart ska det stå ”röd paprika” 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Susanne

Vi tycker det här är jättegott! En klar favorit som ca återkommer en gång i månaden hos oss! 🙂

Marie-Louise

Det låter gott och enkelt!
Men, jag tycker enbart om basmatiris och det går säkert lika bra?
Gillade inte ris tidigare, innan jag hittade basmatirieset!

Martin

Jag brukar ta det ris som finns hemma, basmati, matris, råris eller jasmin. I brist på ris testade vi pasta en gång, tror det var farfalle… funkade fint det mä faktiskt. Det är inte så noga.