Paella med chorizo och kyckling

RÖSTA PÅ RECEPTET (281)

(281)
30min

Klassiska spansk paella med saffransris, chorizo och kyckling. Servera med en citronklyfta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
kycklinglårfilé
2 krm
svartpeppar nymalen
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
rör paprika
1/2 msk
paprikapulver
1 pkt
saffran (0,5 g)
4 dl
paellaris ( ca 350 g)
eller carnaroliris
1 burk
Körsbärstomater (á 400 g) eller
1 ask
körsbärstomater (250 g)
6 dl
kokande vatten
3 msk
kycklingfond
2 dl
frysta ärtor eller
150 g
frysta haricot verts
1
citron till servering

Gör så här

Tips!

För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt  Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.