Recept från Zeta. Marinerade, ungsbakade grönsaker

Marinerade ugnsbakade grönsaker

Servera som tilltugg tillsammans med lufttorkad skinka och mozzarella eller fetaost.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 paprikor, i bitar
  • 1 aubergine, i bitar
  • 1 zucchini, i bitar
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
    , att ringla över plåten
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela grönsakerna i grova bitar.

Skala och krossa vitlöken.

Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja.

Salta och peppra.

Rosta mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

Blanda olivolja, vinäger, örter och finrivet citronskal.

Blanda med grönsakerna.

Salta och peppra.

Servera varmt eller kallt.

De rostade grönsakerna blir godast om de får ligga och marinera ett dygn i kylskåpet.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Marinerade grönsaker passar utmärkt att blanda direkt i nykokt pasta.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.