Marinerade ugnsbakade grönsaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

40min 6 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Servera som tilltugg tillsammans med lufttorkad skinka och mozzarella eller fetaost.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
paprikor, i bitar
1
aubergine, i bitar
1
zucchini, i bitar
2
rödlökar, i klyftor
2
vitlöksklyftor, skalade
Extra jungfruolivolja Classico, att ringla över plåten
Marinad
½ dl
färska örter , persilja, timjan och basilika, hackade
rivet skal av 1
citron
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

Marinerade grönsaker passar utmärkt att blanda direkt i nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Nina

Hej! Ska de marineras innan eller efter jag ugnsbakat dem och i så fall med eller utan örtblandningen på slutet ?

Emma Olsson

Hejsan Nina,
Du ugnsrostar grönsakerna först för att sedan låta de ligga i marinaden innan servering.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett