Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 stor kyckling i 8 bitar
  • 2 tsk färsk rosmarin hackad, eller 1/2 tsk torka
  • vitlöksklyftor
  • vitpepparkorn
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • citron
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1,5 tsk Zeta Sardellcrème

    Zeta Sardellcrème

    Läs mer
    eller 2 Zeta Sardeller i olja, hackade
  • 2 msk Zeta Kapris medelstora

    Zeta Kapris medelstora

    Läs mer
  • 50 g Zeta Urkärnade Oliver Alla Taggiasca eller Zeta Oliver Kalamata urkärnade
  • 2 msk bladpersilja hackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stöt rosmarin , vitlök och pepparkorn i en mortel.

Tillsätt 2 msk olivolja och citronskal.

Gnid in kycklingbitarna med blandningen och låt marinera i kylen i 30 minuter utan att täcka över.

Bryn kycklingbitarna i resterande olivolja i en stor stekpanna.

Salta och peppra.

Rör ihop 3 msk citronsaft, tomatpuré och vin.

Häll det över kycklingen och låt sjuda under lock i 15-20 minuter.

Rör ner sardeller, kapris och oliver i såsen.

Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Salta och peppra.

Strö över persilja och servera med t ex sallad eller varma gröna bönor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.