Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stöt rosmarin , vitlök och pepparkorn i en mortel.

Tillsätt 2 msk olivolja och citronskal.

Gnid in kycklingbitarna med blandningen och låt marinera i kylen i 30 minuter utan att täcka över.

Bryn kycklingbitarna i resterande olivolja i en stor stekpanna.

Salta och peppra.

Rör ihop 3 msk citronsaft, tomatpuré och vin.

Häll det över kycklingen och låt sjuda under lock i 15-20 minuter.

Rör ner sardeller, kapris och oliver i såsen.

Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Salta och peppra.

Strö över persilja och servera med t ex sallad eller varma gröna bönor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.