Kyckling med kapris och oliver

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tycker du?

1tim 14 ingredienser

Pollo al cacciatora är det italienska namnet på den här saftiga kycklingen med sardeller, kapris och oliver.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor kyckling i 8 bitar
2-3 msk
färsk hackad rosmarin
3 st
vitlöksklyftor
3 st
vitpepparkorn
1
citron, zest och juice
salt
peppar
1,5 tsk
Sardellcrème MSC-märkt, eller 2 Zeta Sardeller i olja, hackade
50 g
2 msk
hackad bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (83)

(83)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Sven

Riktigt bra smaker! Serverade med couscous med ramslök och tunnt skivade rädisor. Perfekt för att suga upp den goda såsen.

Anna Mellberg

Sven, det låter underbart gott! Hälsningar från vännerna på Zeta

Unna

Förstår inte hur denna bara kan ha 3,5 i betyg, detta är bland det godaste jag vet!! Gör ofta lite småjusteringar med kycklinglårfilé och trippel mängd sås pga så himla god att jag vill dricka den!

Maj-Britt Johansson

Hej
Ska göra denna rätt imorgon
Kan man servera en pastasallad till med bla kapris och Oliver samt tomater i olja

Anna Mellberg

Det fungerar jättebra! Hälsningar från vännerna på Zeta

Anne Brorsson

Hur mycket vitt vin och tomatpuré ska det vara?

Zeta

Hej Anne, nu har vi uppdaterat receptet. Det ska vara 2 msk tomatpuré och 2 dl vitt vin. Hoppas det smakar!

Lena

Uppdatera gärna avseende mängd hel vitpeppar, antal vitlökar och citronee.
Tack?,

Anna Mellberg

Hej Lena! Ja, vi undrar verkligen också vad som kan ha gått fel när detta recept publicerades- för väldigt länge sedan…..Vi har nu uppdaterat det- nu finns mängderna synliga också. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta