Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
gullök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar
bladselleri, hackade
1 burk
3 skivor
bacon, strimlade
6 dl
vatten
1/2 tärning
hönsbuljong
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)

Vad tycker du?

9 kommentarer

Lämna ett svar till Lobana Avbryt svar

Helene

Gott! Hade extra selleri och lät även en bit parmesan skalk jag hade i frysen koka med. Ringla riktigt smakrik olivolja över vid servering!

Jeanette

Hade högre förväntningar med tanke på att soppan fått 4 stjärnor. Den var för mig ganska neutral, helt okej men stack inte ut åt något håll. Ger den 3 stjärnor. Hos oss räckte mängden i receptet till 3, inte speciellt stora, portioner.

Sophie Berlin

Hej Jeanette,
Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd. Den här rätten passar som en lättare lunch, har nu även skrivit att servera med bröd för bättre mättnadskänsla.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Nour

3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.

Sophie Berlin

Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco