Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
gullök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar
bladselleri, hackade
1 burk
3 skivor
bacon, strimlade
6 dl
vatten
1/2 tärning
hönsbuljong
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, hackad

Gör så här

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (78)

(78)
Tack!

Jeanette

Hade högre förväntningar med tanke på att soppan fått 4 stjärnor. Den var för mig ganska neutral, helt okej men stack inte ut åt något håll. Ger den 3 stjärnor. Hos oss räckte mängden i receptet till 3, inte speciellt stora, portioner.

Sophie Berlin

Hej Jeanette,
Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd. Den här rätten passar som en lättare lunch, har nu även skrivit att servera med bröd för bättre mättnadskänsla.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Nour

3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.

Sophie Berlin

Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor