Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost
Vad tycker du?
En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (95)
(95)Vad tyckte du om receptet?
11 kommentarer
Niklas
Smakade utmärkt med rostade solrosfrön som topping! Skippade också bacon.
Jenny
Wow detta var en soppa i min smak!
Exkluderade baconet, gillar inte när det är sladdrigt, och tog en hel buljongtärning istället. Kan tänka mig att knaperstekta det och ha som topping nästa gång, idag blev det rostade solros och pumpafrön 😊
Helene
Gott! Hade extra selleri och lät även en bit parmesan skalk jag hade i frysen koka med. Ringla riktigt smakrik olivolja över vid servering!
Jeanette
Hade högre förväntningar med tanke på att soppan fått 4 stjärnor. Den var för mig ganska neutral, helt okej men stack inte ut åt något håll. Ger den 3 stjärnor. Hos oss räckte mängden i receptet till 3, inte speciellt stora, portioner.
Sophie Berlin
Hej Jeanette,
Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd. Den här rätten passar som en lättare lunch, har nu även skrivit att servera med bröd för bättre mättnadskänsla.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta
Åsa
Precis som någon annan skriver. Detta kan inte vara 4 portioner.
Sophie Berlin
Hej Åsa,
Vi har nu ändrat receptet till 2 portioner i grundutförande.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Nour
3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.
Sophie Berlin
Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta
Irene Lundqvist
Lättlagad och god! Nästa gång mixar jag kikärtorna så att soppan blir mer krämig!
Lobana
Det är jättegott