Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (95)

(95)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
gullök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar
bladselleri, hackade
1 burk
3 skivor
bacon, strimlade
6 dl
vatten
1/2 tärning
hönsbuljong
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (95)

(95)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Niklas

Smakade utmärkt med rostade solrosfrön som topping! Skippade också bacon.

Jenny

Wow detta var en soppa i min smak!
Exkluderade baconet, gillar inte när det är sladdrigt, och tog en hel buljongtärning istället. Kan tänka mig att knaperstekta det och ha som topping nästa gång, idag blev det rostade solros och pumpafrön 😊

Helene

Gott! Hade extra selleri och lät även en bit parmesan skalk jag hade i frysen koka med. Ringla riktigt smakrik olivolja över vid servering!

Jeanette

Hade högre förväntningar med tanke på att soppan fått 4 stjärnor. Den var för mig ganska neutral, helt okej men stack inte ut åt något håll. Ger den 3 stjärnor. Hos oss räckte mängden i receptet till 3, inte speciellt stora, portioner.

Sophie Berlin

Hej Jeanette,
Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd. Den här rätten passar som en lättare lunch, har nu även skrivit att servera med bröd för bättre mättnadskänsla.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Åsa

Precis som någon annan skriver. Detta kan inte vara 4 portioner.

Sophie Berlin

Hej Åsa,
Vi har nu ändrat receptet till 2 portioner i grundutförande.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Nour

3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.

Sophie Berlin

Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Irene Lundqvist

Lättlagad och god! Nästa gång mixar jag kikärtorna så att soppan blir mer krämig!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco