Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
gullök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar
bladselleri, hackade
1 burk
3 skivor
bacon, strimlade
3 dl
vatten
1/2 tärning
hönsbuljong
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, hackad

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)
Tack!

Nour

3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.

Sophie Berlin

Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.