Kikärtor med selleri, lök, vitlök och parmesanost

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 st
gullök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar
bladselleri, hackade
1 burk
3 skivor
bacon, strimlade
6 dl
vatten
1/2 tärning
hönsbuljong
1
kvist rosmarin
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, hackad

Gör så här

9 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)
Tack!

Helene

Gott! Hade extra selleri och lät även en bit parmesan skalk jag hade i frysen koka med. Ringla riktigt smakrik olivolja över vid servering!

Jeanette

Hade högre förväntningar med tanke på att soppan fått 4 stjärnor. Den var för mig ganska neutral, helt okej men stack inte ut åt något håll. Ger den 3 stjärnor. Hos oss räckte mängden i receptet till 3, inte speciellt stora, portioner.

Sophie Berlin

Hej Jeanette,
Vad tråkigt att höra att du inte var helt nöjd. Den här rätten passar som en lättare lunch, har nu även skrivit att servera med bröd för bättre mättnadskänsla.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Nour

3 dl buljong till 4 port låter väldigt lite. Vi tog 1L, smakade helt okej.

Sophie Berlin

Hej Nour,
Det är en smaksak hur tjock man vill att soppan ska vara, vill man ha den tunnare är det perfekt att tillsätta mer vatten. Vill man ha den krämigare är det också väldigt gott att mixa en liten del av kikärterna.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...