Ladda ner bild Spara Jordärtskocksoppa med grönkålschips Tack! RÖSTA PÅ RECEPTET (21) (21) RÖSTA PÅ RECEPTET (21) (21) Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 50min Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Krämig jordärtskocksoppa med vita bönor toppad med frasig grönkål och parmesan. Zeta 50 år Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka. Prenumerera på vårt nyhetsbrev Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser portioner 4 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 500 g jordärtskockor 1 klyfta pressad citron 1 liter kallt vatten 2 bananschalottenlökar 2-3 msk Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk att steka i 1 burk Blandade vita bönor Ekologiska 380 g 1 tärning hönsbuljong 8 dl vatten 1/2 dl Mascarpone Gör så här Gör iordning kallt citronvatten i en skål. Skala skockorna och lägg i vattnet så att de inte mörknar. Skala och hacka lökarna och mjukfräs i olja. Halvera skockorna och skiva dem. Fräs med löken cirka 3 minuter tills skockorna börjar bli lite genomskinliga. Häll över lök och skockor i en kastrull, smula ner buljongen, häll över vatten och koka upp. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt bönor och låt koka ytterligare 5 minuter tills skockorna är mjuka. Mixa soppan direkt i grytan. Tillsätt mascarpone och rör tills den löst sig helt. Späd eventuellt med vatten till lösare konsistens. Sjud soppan några minuter till och smaka av med salt. Servera med grönkålschips, riven parmesan och ringla över olivolja. Till servering: riven parmesan och några droppar god olivolja. Dela Skriv ut Spara 0 kommentarer RÖSTA PÅ RECEPTET (21) (21) Tack! Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
0 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (21)
(21)