
Italiensk paj
Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.
Tillagning
I ugnen
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- Pajdeg
- 1 1/2 dl grahamsmjöl
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 1 dl vatten kallt
- Fyllning
- 150 g Zeta Fetaost
- 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico hackade
- 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
- 1 vitlöksklyfta
- 3 ägg
- 1 påse färsk bladspenat (70g) strimlad
- 2 dl Zeta Ricotta
- 1 1/2 dl vatten
- 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- salt
- svarpeppar nymalen
- Topping
- 2 plommontomater
- 1 pkt Zeta Mozzarella, italiensk (125g)
- ca 10 basilikablad
- Tips Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.