Italiensk paj

RÖSTA PÅ RECEPTET (372)

(372)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 35min 5 ingredienser

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pajdeg
1 1/2 dl
grahamsmjöl
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 dl
vatten kallt
Fyllning
150 g
1
vitlöksklyfta
3
ägg
1 påse
färsk bladspenat (70g) strimlad
2 dl
1 1/2 dl
vatten
salt
svarpeppar nymalen
Topping
2
plommontomater
1 pkt
ca 10
basilikablad

Gör så här

Tips!

Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (372)

(372)

Vad tycker du?

12 kommentarer

Kerstin Olsson

Skall man servera någon sås till och isåfall vilken?

Agne

Behöver man både grahamsmjöl och vetemjöl?

Sophie Berlin

Hej!
Grahamsmjölet ger textur och smak men om du inte har det hemma så går det även bra att bara baka med vetemjöl.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Lotta

Hej,
Kan man blanda äggen med ricottan och vattnet?
Tänker att det annars blir som en omelett runt fetaosten m m
Med vänlig hälsning, Lotta

Sophie Berlin

Hej Lotta,
Det går absolut bra att blanda ägg, ricotta och vatten. Vi har nu ändrat i receptet. Tack för din synpunkt!
Bästa hälsningar,
Vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco