Tillagning
I ugnen

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare.

Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15×30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.

Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.

Fördela röran i pajskalet.

Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens.

Salta och peppra lätt.

Slå ricottablandningen över pajen.

Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg.

Låt den därefter svalna något.

Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.

Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.