Italiensk paj

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)

Vad tycker du?

1tim 35min

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pajdeg
1 1/2 dl
grahamsmjöl
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 dl
vatten kallt
Fyllning
150 g
1
vitlöksklyfta
3
ägg
1 påse
färsk bladspenat (70g) strimlad
2 dl
1 1/2 dl
vatten
salt
svarpeppar nymalen
Topping
2
plommontomater
1 pkt
ca 10
basilikablad

Gör så här

Tips!

Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

11 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)
Tack!

Kerstin Olsson

Skall man servera någon sås till och isåfall vilken?

Agne

Behöver man både grahamsmjöl och vetemjöl?

Sophie Berlin

Hej!
Grahamsmjölet ger textur och smak men om du inte har det hemma så går det även bra att bara baka med vetemjöl.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Lotta

Hej,
Kan man blanda äggen med ricottan och vattnet?
Tänker att det annars blir som en omelett runt fetaosten m m
Med vänlig hälsning, Lotta

Sophie Berlin

Hej Lotta,
Det går absolut bra att blanda ägg, ricotta och vatten. Vi har nu ändrat i receptet. Tack för din synpunkt!
Bästa hälsningar,
Vännerna på Zeta

Recept från kategorier