Italiensk kyckling med rödvinssky

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Att laga Italiensk kyckling i ugn är enkelt och tidssparande. Den goda rödvinsskyn kan du förbereda och värma precis innan servering

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
1 msk
råsocker
2 msk
kalvfond
1 krm
torkad timjan
1 tsk
maizena med
1 tsk
kallt vatten
800 g
fast potatis
4
kycklingfiléer med skinn (ca 700 g) med skinn, ca 700 g
8 skivor
1 kruka
färsk salvia
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)
Tack!
Lämna ett svar till Notisen vid spisen Avbryt svar

Notisen vid spisen

1 dl balsamvinäger och 1 tsk vatten, har ni blandat ihop måtten ?
Blir nog i det syrligaste laget annars.

Emma Olsson

Hejsan,
Observera att det är balsamvinäger vilket ger en sötare smak. Det är inte fel i ingrediensförteckningen.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.