Recept från Zeta. Italiensk_kyckling_rodvinssky

Italiensk kyckling med rödvinssky

Att laga Italiensk kyckling i ugn är enkelt och tidssparande. Den goda rödvinsskyn kan du förbereda och värma precis innan servering

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs löken tillsammans med socker i 2 msk olja i en kastrull.

Tillsätt vinäger, vin, fond och timjan.

Låt reducera tills hälften av vätskan återstår.

Sila genom finmaskig sil och värm skyn.

Red av med maizena utblandat i kallt vatten.

Smaka av med salt och peppar.

Skiva potatisen och blanda med 3 msk olja på en plåt. Krydda med salt och peppar.

Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Sänk temperaturen efter 15 minuter till 200 grader.

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salami och salviablad.

Salta, peppra och bryn kycklingen i olja.

Låt kycklingen steka med potatisen när det återstår 15 minuter av potatisens stektid.

Se till att kycklingen är genomstekt innan servering.

Servera med rödvinssky, rostad potatis och gärna färsk spenat eller andra späda salladsblad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.