Italiensk kyckling med rödvinssky

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Att laga Italiensk kyckling i ugn är enkelt och tidssparande. Den goda rödvinsskyn kan du förbereda och värma precis innan servering

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
1 msk
råsocker
2 msk
kalvfond
1 krm
torkad timjan
1 tsk
maizena med
1 tsk
kallt vatten
800 g
fast potatis
4
kycklingfiléer med skinn (ca 700 g) med skinn, ca 700 g
8 skivor
1 kruka
färsk salvia
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
Tack!

Notisen vid spisen

1 dl balsamvinäger och 1 tsk vatten, har ni blandat ihop måtten ?
Blir nog i det syrligaste laget annars.

Emma Olsson

Hejsan,
Observera att det är balsamvinäger vilket ger en sötare smak. Det är inte fel i ingrediensförteckningen.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.