Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

Vad tycker du?

1tim 20 ingredienser

Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

Receptet är framtaget i samarbete med Smilla Luuk.

Ingredienser

portioner
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
morötter
1 st
gul lök
1/2 st
vitlök
3 st
tomater
2 st
spetspaprika
1 nypa
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 msk
torkad oregano
1/2 msk
torkad timjan
1 msk
torkad persilja
1 msk
torkad basilika
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
fänkålsfrön
1/2 frp
1 tsk
honung
1 kruka
färsk basilika

Gör så här

Tips!

Grönsakerna kan du variera beroende på vad som finns över i kylen. Den här rätten är ett perfekt sätt att rensa bland grönsakerna som börjar se lite tråkiga ut men fortfarande är väldigt goda.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

(10)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Karl

Gjorde receptet med philadelphiaost istället för ricotta och utan äppelcidervinäger. Blev jättegott, hade inte blivit bevsiken om jag blev serverad detta på en restaurang. Rekommenderar starkt att testa!

Linnea

Hej, hur många personer räcker receptet till?

Anna Mellberg

Hej Linnéa! Receptet är för 4 personer. Hälsningar från vännerna på Zeta