Gazpacho

RÖSTA PÅ RECEPTET (404)

(404)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt
svartpeppar
2 frp
Zeta Tomater Finkrossade
2
röda paprikor, i mindre bitar
1
gurka, skalad och i mindre bitar
1/2
rödlök, hackad
1/2
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
vatten
1/2
röd chilipeppar, hackad
Till servering
en näve
Zeta Krutonger

Gör så här

Tips!

Du behöver inte sila soppan om du vill ha den lite matigare och mustigare.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (404)

(404)

Vad tycker du?

16 kommentarer

Lämna ett svar till Göran Avbryt svar

Rita

Jag tar mindre vatten och bara en röd paprika och lägger i några tomater oxå, mindre rödvinsvinäger , lite mer vitlök , ett paket krossade tomater istället för två , och tillägger grönsaksbuljong 😋🙏👍

Eli Nor

Jättegod!
Silade inte soppan eller hade i mer vatten, hade i en hel vitlök, lite mer vinäger och ca 1/2 tsk svartpeppar. Serverade med nygräddat bröd till.

Sophie Berlin

Hej!
Härligt att du utvecklar efter egen smak utifrån våra recept. Gazpacho är en riktig lifesaver att ha i kylen varma sommardagar.
Bästa hälsningar, Sophie på Zeta

Annki Larsson

Absolut det godaste receptet jag har gjort! Häller i ca 1,5 dl vatten och ca 1,5 tsk salt och nymalen svartpeppar, blir jättegod!!!!

Linda

Den blir väldigt lökig, vilket är bra att vara beredd på, andra gången jag gjorde detta stekte jag rödlöken, vilket fungerade bättre. Vatten behövs inte. Tog inte heller chilipeppar. God konsistens.

Jenny

Gjorde utan vatten och då hade jag köpt frl olja (frutato) men det blev god iallafall. Supergott i värmem

Svarta Natten

Det går alldeles utmärkt att skriva ut recepten utan bilder.
Bara att markera texten, kopiera, klistra in i ordbehandlingsprogram och skriva ut.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...