Recept från Zeta. Gazpacho.

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål.

Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner alla grönsakerna inklusive tomaterna och låt dra någon minut.

Mixa grönsaksblandningen och späd med vatten till önskad konsistens.

Smaksätt med salt och peppar.

Sila soppan och servera den med några droppar olivolja och krutonger.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Du behöver inte sila soppan om du vill ha den lite matigare och mustigare.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.