Gazpacho

RÖSTA PÅ RECEPTET (292)

(292)

RÖSTA PÅ RECEPTET (292)

(292)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt
svartpeppar
2 frp
Zeta Tomater Finkrossade
2
röda paprikor, i mindre bitar
1
gurka, skalad och i mindre bitar
1/2
rödlök, hackad
1/2
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
vatten
1/2
röd chilipeppar, hackad
Till servering

Gör så här

Tips!

Du behöver inte sila soppan om du vill ha den lite matigare och mustigare.

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (292)

(292)
Tack!

Linda

Den blir väldigt lökig, vilket är bra att vara beredd på, andra gången jag gjorde detta stekte jag rödlöken, vilket fungerade bättre. Vatten behövs inte. Tog inte heller chilipeppar. God konsistens.

Jenny

Gjorde utan vatten och då hade jag köpt frl olja (frutato) men det blev god iallafall. Supergott i värmem

Göran

Synd att det inte går att skriva ut recepten utan bild. Dubbelt så mycket papper och flerdubbelt så mycket bläck är knappast ett bra miljöval…

Svarta Natten

Det går alldeles utmärkt att skriva ut recepten utan bilder.
Bara att markera texten, kopiera, klistra in i ordbehandlingsprogram och skriva ut.

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.