Gazpacho

RÖSTA PÅ RECEPTET (378)

(378)

RÖSTA PÅ RECEPTET (378)

(378)

Vad tycker du?

30min

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten, då tar smakerna ihop perfekt.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt
svartpeppar
2 frp
Zeta Tomater Finkrossade
2
röda paprikor, i mindre bitar
1
gurka, skalad och i mindre bitar
1/2
rödlök, hackad
1/2
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
vatten
1/2
röd chilipeppar, hackad
Till servering
en näve
Zeta Krutonger

Gör så här

Tips!

Du behöver inte sila soppan om du vill ha den lite matigare och mustigare.

15 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (378)

(378)
Tack!

Eli Nor

Jättegod!
Silade inte soppan eller hade i mer vatten, hade i en hel vitlök, lite mer vinäger och ca 1/2 tsk svartpeppar. Serverade med nygräddat bröd till.

Sophie Berlin

Hej!
Härligt att du utvecklar efter egen smak utifrån våra recept. Gazpacho är en riktig lifesaver att ha i kylen varma sommardagar.
Bästa hälsningar, Sophie på Zeta

Annki Larsson

Absolut det godaste receptet jag har gjort! Häller i ca 1,5 dl vatten och ca 1,5 tsk salt och nymalen svartpeppar, blir jättegod!!!!

Linda

Den blir väldigt lökig, vilket är bra att vara beredd på, andra gången jag gjorde detta stekte jag rödlöken, vilket fungerade bättre. Vatten behövs inte. Tog inte heller chilipeppar. God konsistens.

Jenny

Gjorde utan vatten och då hade jag köpt frl olja (frutato) men det blev god iallafall. Supergott i värmem

Svarta Natten

Det går alldeles utmärkt att skriva ut recepten utan bilder.
Bara att markera texten, kopiera, klistra in i ordbehandlingsprogram och skriva ut.

Recept från kategorier