Friterad kapris
Vad tycker du?
Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (128)
(128)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Rickard Björkman
Jag trodde inte man skulle fritera i olivolja, att oljan blir dålig av de höga temperaturerna och avger ämnen som inte är hälsosamma alls.
Anna Mellberg
Hej Rickard, det går alldeles utmärkt att steka eller fritera i olivolja. Men som med alla andra fetter så ska man inte använda en olja/fett som blivit bränd eller ryker- vilken sort det än är. Tyvärr är det en seglivat myt att olivolja inte lämpar sig för stekning eller fritering- tvärt om är det ett bra fett att använda i det varma köket. Läs gärna mer om olivolja under avsnittet ”Olivolja” här på Zeta.nu, där finn ett avsnitt om just stekning och fritering. Hälsningar från vännerna i Zetas provkök
Mai-Lis Hellenius
Gudagott, superenkelt, passar till allt! Och, kapris innehåller mycket höga halter av många olika antioxidanter, bl.a. polyfenoler. Riktigt bra för hälsan alltså!