Citronsockerkaka med vallmofrö

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

1tim 9 ingredienser

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

bitar
8 - 12
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
ströbröd och Zeta Olivolja Citron, till formen
3 dl
socker
3
ägg
3 msk
blå vallmofrön
1 frp
Zeta Ricotta, 250 g
4 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
färska bär, ex hallon, jordgubbar och blåbär

Gör så här

Tips!

Får du citronkaka över, smula kakan på en plåt och rosta i ugnen. Servera tillsammans med jordgubbar och glass.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Annika

Kan man använda olivolja utan citronsmak och istället tillsätta citronskal/saft?

Anna Mellberg

Hej Annika! Det kan säkert fungera, tänk på att det är citronskalen som ger den huvudsakliga citronsmaken och om du adderar saften bidrar den med syrlighet- vilket absolut kan vara en smaksensation. Återkom gärna och berätta hur det blev. Hälsningar från Zetas provkök.

-

Kan det verkligen stämma med 2dl olivolja? Känns som att kakan kommer bli riktig mäktig och flottig av all olja?

Anna Mellberg

Hej! Ja, det stämmer. Kakan blir saftig och god, lycka till önskar vännerna på Zeta