Bön- och äppelsallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser

Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 dl
valnötskärnor
150 g
haricots verts
1
syrligt äpple, Granny Smith
2
blekselleri
1
rödlök
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
3 msk
crema med äpple
bladpersilja, plockad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Ann-Mari Avbryt svar

Ann-Mari

När rubriken är “äntligen äppeltider” hoppas man få recept där man kan använda de goda svenska äpplena som finns både i vänners trädgårdar och i butiker så här års. Inte Granny Smith som importeras året om.

Anna Mellberg

Hej Ann-Mari! Du använder förstås vilka äpplen du vill. Du verkar veta en hel del om äpplen- så ta fram dina kunskaper och välj ett svenskt äpple med högre syra eftersom det ska ersätta Granny Smith som är ett syrligare äpple. Vi hoppas att du får en riktigt härlig måltid, hälsningar från Zetas provkök

Veronica Ekman

Det här var en riktigt god sallad! Jag hade vanlig rödvinsvinäger och det gick också bra.