Biffcarpaccio med pesto, balsamico och rucola

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

Vad tycker du?

30min 10 ingredienser

En carpaccio består av rått kött som skivats i tunna skivor och kan ha olika tillbehör – här pesto, balsamico och rucola

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

250g
oxfilé i tunna skivor
2 msk
Pesto alla Genovese opastöriserad
ett knippe rucola
ett knippe basilika
svartpeppar
salt

Gör så här

Tips!

Frys oxfilén under några timmar så att den blir fast, men inte stenhård. Alternativt överfrys filén och tina den lite. Gör detta i god tid i förväg. Skiva filén i tunna skivor.
Var inte orolig för att köttet är frostigt när du skivar. Det kommer att vara perfekt tinat när tallriken står på bordet. Använd mittenbiten på filén, så blir skivorna jämnstora.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...