Recept Stufato med salsiccia

Du behöver

1 röd lök hackad

2 vitlöksklyftor hackade

1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

2 morötter i bitar

1 stjälk blekselleri i bitar

1 pkt Zeta Salsiccia (ca 300g)

salt

svartpeppar nymalen

1 1/2 msk paprikapulver rökt eller vanligt

1 dl Zeta Matlagningsvin Rött

1 burk Zeta Finkrossade tomater (400g)

1 pkt Zeta Linser Ekologiska, väl sköljda

1 pkt Zeta Blandade vita bönor Ekologiska, väl sköljda

bladpersilja strimlad

Zeta Extra jungfruolivolja Novello eller Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine

 

Gör så här

Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme.

Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen.

Salta, peppra och krydda med paprikapulvret.

Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor.

Låt puttra ca 10 minuter.

Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering.

Bjud gärna ett gott bröd till.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.