Recept Stufato med salsiccia
Du behöver
1 röd lök hackad
2 vitlöksklyftor hackade
1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
2 morötter i bitar
1 stjälk blekselleri i bitar
1 pkt Zeta Salsiccia (ca 300g)
salt
svartpeppar nymalen
1 1/2 msk paprikapulver rökt eller vanligt
1 dl Zeta Matlagningsvin Rött
1 burk Zeta Finkrossade tomater (400g)
1 pkt Zeta Linser Ekologiska, väl sköljda
1 pkt Zeta Blandade vita bönor Ekologiska, väl sköljda
bladpersilja strimlad
Zeta Extra jungfruolivolja Novello eller Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
Gör så här
Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme.
Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen.
Salta, peppra och krydda med paprikapulvret.
Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor.
Låt puttra ca 10 minuter.
Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering.
Bjud gärna ett gott bröd till.