Recept Stufato med salsiccia

Du behöver

1 röd lök hackad

2 vitlöksklyftor hackade

1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

2 morötter i bitar

1 stjälk blekselleri i bitar

1 pkt Zeta Salsiccia (ca 300g)

salt

svartpeppar nymalen

1 1/2 msk paprikapulver rökt eller vanligt

1 dl Zeta Matlagningsvin Rött

1 burk Zeta Finkrossade tomater (400g)

1 pkt Zeta Linser Ekologiska, väl sköljda

1 pkt Zeta Blandade vita bönor Ekologiska, väl sköljda

bladpersilja strimlad

Zeta Extra jungfruolivolja Novello eller Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine

 

Gör så här

Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme.

Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen.

Salta, peppra och krydda med paprikapulvret.

Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor.

Låt puttra ca 10 minuter.

Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering.

Bjud gärna ett gott bröd till.