Italiensk gryta, Stufato, med salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (368)

(368)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 16 ingredienser

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, linser och härlig salsiccia.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
röd lök hackad
2
vitlöksklyftor hackade
2
morötter i bitar
1 stjälk
blekselleri i bitar
1 frp
salt
svartpeppar nymalen
1 1/2 msk
paprikapulver rökt eller vanligt
1 frp
Tomater finkrossade
1 frp
Gröna linser Ekologiska väl sköljda
bladpersilja strimlad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (368)

(368)

Vad tycker du?

6 kommentarer

design67

Återkommer hela tiden till detta fantastiska recept. Gillar Zetas recept och har precis finhackat morot och stjälkselleri för att frysa in. idag har jag lite finhackad fänkål och tre rivna broccoli stjälkar i grytan.

Maj-Britt Johansson

Ska man ta bort skinnet på korven eller faller den isär då

Emma Olsson

Hejsan Maj-britt,
I receptet har vi haft skinnet kvar på salsiccian och skurit i bitar, men vill man kan man skrapa ur innehållet så det blir en färs. Gör det som du tycker är godast 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco