Italiensk gryta, Stufato, med salsiccia

RÖSTA PÅ RECEPTET (381)

(381)

Vad tycker du?

30min 16 ingredienser

Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor, linser och härlig salsiccia.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
röd lök hackad
2
vitlöksklyftor hackade
2
morötter i bitar
1 stjälk
blekselleri i bitar
1 frp
salt
svartpeppar nymalen
1 1/2 msk
paprikapulver rökt eller vanligt
1 frp
Tomater finkrossade
1 frp
Gröna linser Ekologiska väl sköljda
bladpersilja strimlad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (381)

(381)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Filippa

Fantastiskt recept. Återkommer till det ofta, speciellt under hösten. Riktigt värmande vardagslyx en ruskig höstdag!

tommy arell

Grymt bra recept! Hade i små steklökar, en nypa cayennepeppar. Toppen!

design67

Återkommer hela tiden till detta fantastiska recept. Gillar Zetas recept och har precis finhackat morot och stjälkselleri för att frysa in. idag har jag lite finhackad fänkål och tre rivna broccoli stjälkar i grytan.

Åsa

Riktigt gott, vi använde salsiccia med chili och drog ner olivoljan till 1/2 dl vilket räckte mer än väl.

Maj-Britt Johansson

Ska man ta bort skinnet på korven eller faller den isär då

Bittan Meyer

Så kryddigt och gott🙏🥰 Extra plus att gick snabbt och lätt att laga😃

Emma Olsson

Hejsan Maj-britt,
I receptet har vi haft skinnet kvar på salsiccian och skurit i bitar, men vill man kan man skrapa ur innehållet så det blir en färs. Gör det som du tycker är godast 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta