Recept Spaghetti Carbonara med halloumi

Du behöver

400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
Zeta Spaghetti Casa Di Luca
400 g Zeta Halloumi
Zeta Halloumi
2 vitlöksklyftor, hackade
2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
100 g Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
4 äggulor
1 1/2 dl pastavatten
nymalen svartpeppar
färsk persilja, finhackad

Gör så här

1. Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen.
2. Tärna halloumi och stek tillsammans med finhackad vitlök i olivolja, tills att osten får en krispig och gyllenbrun yta.
3. Ta undan ca 1 1/2 deciliter pastavattnen och låt svalna.
4. Rör ihop äggula, parmesan samt en deciliter av pastavattnet.
5. Häll av pastan och blanda den med nystek halloumi, lite extra olivolja och ägg/parmesanblandningen.
6. Krydda rikligt med nymalen svartpeppar och finhackad färsk persilja.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.