Recept
Ingredienser
4 portioner
400 g Zeta Spaghetti
2 burk körsbärstomater
2-3 vitlöksklyftor , hackade
1/2 röd chili , finhackad
2 1/2 tsk Zeta Sardellcrème
1/2 dl Zeta Olivolja
1 burk Zeta Oliver Kalamata urkärnade
2 msk Zeta Kapris, medelstora
2 msk bladpersilja , hackad
1 dl Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån
Så här gör du
Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg.
Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris.
Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och servera.