Recept

Ingredienser

4 portioner

400 g Zeta Spaghetti

 2 burk körsbärstomater

2-3 vitlöksklyftor , hackade

1/2 röd chili , finhackad

2 1/2 tsk Zeta Sardellcrème

1/2 dl Zeta Olivolja

1 burk Zeta Oliver Kalamata urkärnade

2 msk Zeta Kapris, medelstora

2 msk bladpersilja , hackad

1 dl Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån

Så här gör du

Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg.
Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris.
Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och servera.