Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (233)

(233)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 10 ingredienser

Spaghetti med blåmusslor som är kokta i vitt vin och vitlök doftar gudomligt med smaker av hav, citron och chili.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
1 kg
färska blåmusslor
2
vitlöksklyftor hackade
salt
nymalen svartpeppar
1/2 dl
citron,pressad saft av
1
röd chili urkärnad och finhackad
2 msk
bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (233)

(233)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Alexandra Cojocaru

Hej,
Hur många gram betyder ”1/2 frp spaghetti”? Det är otydlig för att det finns manga typer av pasta som har olika gram.

Med vänlig hälsning,
Alexandra

Anna Mellberg

Hej Alexandra, det är 400 g spaghetti som avses. Jag har förtydligat det i receptet nu, tack för att du uppmärksammade oss på det. Hälsningar Anna på Zeta

Hugo Derninger

Det står inte i receptet om någon buljong

Anna Mellberg

Hej Hugo! Tack för att du frågar så att vi kan förtydliga. Vätskan som skapas av vinet, kryddorna och musslorna kallar vi för buljong i receptet. Vi önskar dig en trevlig dag, hälsingar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco