Recept

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök , finhackad

1 morot , slantar

1 selleristjälk , slantar

2 msk Zeta Olivolja

1 msk vetemjöl

1 burk Zeta Tomater Finkrossade

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

salt

svartpeppar

Pizzabullar

0,5 pkt jäst

2 dl vatten , fingervarmt

1 msk Zeta Olivolja

1 tsk flytande honung

0,25 tsk salt

0,5 burk Zeta Casa Di Luca Pesto Genovese 190 g

Malen svartpeppar

1-2et Zeta Mozzarella

Så här gör du

Tomatsoppa

Hacka löken fint, skala och skär moroten och selleristjälken i slantar. Stek grönsakerna mjuka i olivolja. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningen, rör om ordentligt. Låt puttra i cirka 10 – 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pizzabullar

Smula jästen mellan fingrarna i en bunke. Häll i en skvätt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.
Tillsätt mjöl. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. (Använd gärna degkrokarna på elvispen!) Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen och bred på pesto. Smula över riven mozzarella. Krydda med svartpeppar. Rulla ihop till en rulle och skär i bullbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Servera soppan med riven parmesan och örter.