Recept
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök , finhackad
1 morot , slantar
1 selleristjälk , slantar
2 msk Zeta Olivolja
1 msk vetemjöl
1 burk Zeta Tomater Finkrossade
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
Pizzabullar
0,5 pkt jäst
2 dl vatten , fingervarmt
1 msk Zeta Olivolja
1 tsk flytande honung
0,25 tsk salt
0,5 burk Zeta Casa Di Luca Pesto Genovese 190 g
Malen svartpeppar
1-2et Zeta Mozzarella
Så här gör du
Tomatsoppa
Hacka löken fint, skala och skär moroten och selleristjälken i slantar. Stek grönsakerna mjuka i olivolja. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningen, rör om ordentligt. Låt puttra i cirka 10 – 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Pizzabullar
Smula jästen mellan fingrarna i en bunke. Häll i en skvätt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.
Tillsätt mjöl. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. (Använd gärna degkrokarna på elvispen!) Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen och bred på pesto. Smula över riven mozzarella. Krydda med svartpeppar. Rulla ihop till en rulle och skär i bullbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Servera soppan med riven parmesan och örter.