Recept

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök , finhackad

1 morot , slantar

1 selleristjälk , slantar

2 msk Zeta Olivolja

1 msk vetemjöl

1 burk Zeta Tomater Finkrossade

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

salt

svartpeppar

Pizzabullar

0,5 pkt jäst

2 dl vatten , fingervarmt

1 msk Zeta Olivolja

1 tsk flytande honung

0,25 tsk salt

0,5 burk Zeta Casa Di Luca Pesto Genovese 190 g

Malen svartpeppar

1-2et Zeta Mozzarella

Så här gör du

Tomatsoppa

Hacka löken fint, skala och skär moroten och selleristjälken i slantar. Stek grönsakerna mjuka i olivolja. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningen, rör om ordentligt. Låt puttra i cirka 10 – 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pizzabullar

Smula jästen mellan fingrarna i en bunke. Häll i en skvätt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.
Tillsätt mjöl. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. (Använd gärna degkrokarna på elvispen!) Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen och bred på pesto. Smula över riven mozzarella. Krydda med svartpeppar. Rulla ihop till en rulle och skär i bullbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Servera soppan med riven parmesan och örter.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.