Recept Bönburgare

Du behöver

2 pkt Zeta Kidneybönor Ekologiska 380 g

2 vitlöksklyftor rivna

1/2 gul lök hackad

1 ägg

1 tsk oregano

1 tsk salt

Nymalen svartpeppar

1/2 dl potatismjöl

 

Tomatsalsa

3 tomater urgröpta och tärnade

1 kruka färsk basilika plockade blad

2 msk Zeta Kapris små

Salt och nymalen svartpeppar

 

Parmesanaioli

3 vitlöksklyftor med skalet kvar

1 äggula

1 msk Zeta Rödvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

2 1/2 dl Zeta Rapsolja

1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 20 mån Ekologisk

Nymalen svartpeppar och salt

 

Tillbehör

4 skivor surdegsbröd stekt i olivolja

 

Gör så här

Börja med såserna.

Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.

Värm ugnen till 175°C.

Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap.

Rör i rapsolja under konstant vispning, först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.

Häll av och skölj bönorna i ett durkslag.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg.

Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar.

Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja.

Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) i 2-3 minuter på varje sida.

Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.