Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta
Vad tycker du?
Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (24)
(24)Vad tyckte du om receptet?
5 kommentarer
Magdalena Josefsson
Mycket god soppa! Ska lagas igen 🙂
Det hade varit hjälpsamt att veta hur mycket citronzest och citronsaft man ska ha i samt hur många frikadeller man ska trilla (vad är ”fina små bollar”?).
Anna Mellberg
Hej Magdalena! Tack för att du hör av dig, vi har nu tydliggjort receptet. Antalet köttbullar kan variera, beroende på hur stora du gör dem, dvs den storlek du föredrar. Vi tycker mycket om miniköttbullar och gör dem oftare mindre än vad de är på bilden, ungefär hälften så stora. Stora som körsbär ungefär. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Jasmin
Gott! Kommer från Tyskland och där relaterar namnet till att det är en ”lyxsoppa” som serveras vid bröllop, jubileum etc. ”Hochzeitssuppe”.
Hinken
Ska laga detta till min tjej ikväll! Wish me luck!
Marie
Så himla gott! Blir att göra fler gånger.