Gratinerade ricottabollar med spenat – Malfatti ai Spinaci

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 8 ingredienser

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Ricottabollar
250 g
färsk spenat (tinad fryst fungerar också)
2
ägg
1 frp
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt eller malen kanel
Bechamelsås
1 msk
vetemjöl
3 d
mjölk
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
lite finriven muskotnöt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)

Vad tycker du?

1 kommentar

Lina

Fantastisk rätt! Ändrar alltid lite i recept efter egen smak men kan tipsa om att riva ner citronsest och pressa en halv citron i Bechamelsåsen. Alltid gott att smaksätta med lite syra i Bechamel som är en rätt så tung sås.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...