Vitvinsbräserad fänkål med oliver

  • Tillagning

Bräsera fänkål i vitt vin tillsammans med örter och smaksätt med svarta oliver. Gott tillbehör till fisk, skaldjur eller fågel.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Fräs fänkål och vitlök i olivolja utan att det tar färg någon minut.

Lägg i örter och häll på vitt vin.

Låt koka upp och tillsätt vatten.

Krydda med lite salt och låt koka under lock ca 15 minuter.

Ta bort locket och låt koka ytterligare ca 10 minuter så att buljongen kokar ihop ordentligt.

Vänd ner oliver och persilja.

Smaka eventuellt av med mer salt och svartpeppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Vitvinsbräserad fänkål med oliver"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.