Vitvinsbräserad fänkål med oliver

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
45min

Bräsera fänkål i vitt vin tillsammans med örter och smaksätt med svarta oliver. Gott tillbehör till fisk, skaldjur eller fågel.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
stora fänkål skurna i klyftor
4
vitlöksklyftor
1 kvist
rosmarin
några kvistar
timjan
2 dl
Matlagningsvin Vitt eller torrt vitt vin
2 dl
vatten
salt
svartpeppar
lite
persilja hackad

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.