Vegetarisk Spaghetti Carbonara

  • Tillagning

Vegetarisk variant av carbonara med soltorkad tomat och oliver istället för bacon.

RÖSTA PÅ RECEPTET (10)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Spara ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av spaghettin, låt det svalna av.

Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i 2-4 minuter.

Tillsätt oliver och tomater och fräs ytterligare någon minut.

Vispa ihop äggulor, ost och 2 msk av pastavattnet.

Vänd ihop spaghettin med med oliv- och tomatfräset, rör i ägg och ostblandningen.

Späd med ytterligare kokvatten så att carbonaran blir krämig.

Avsluta med att blanda i persilja och krydda med lite salt och ordentligt med svartpeppar.

Servera med extra parmesanost och olivolja att ringla över.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.