Tomat- och bönsoppa med apelsin

  • Tillagning

Krydda bönsoppan med apelsin - det ger en fräsch och härligt fruktig smak.

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 2 msk Zeta Olivolja extra mild
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 1 liten chilipeppar eller 2 tsk Sambal Oelek
  • 40 g ingefära färskriven
  • 500 g tomater
  • 3 dl apelsinjuice
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 fpk Zeta Cannellinibönor
  • 10–15 små majskolvar kokta
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull.

Fräs lök, chili och ingefära.

Häll på passerade tomater, apelsinjuice och -skal och bönor.

Värm i några minuter och tillsätt majskolvarna mot slutet.

Smaka av med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    Byt ut majskolvarna mot lite kokta pastastjärnor.
    Obs! Soppan bli betydligt starkare om du har med chilikärnor och -lameller.

Skriv en kommentar till "Tomat- och bönsoppa med apelsin"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.