Tiramisu

  • Tillagning

Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 400 g Zeta Mascarpone
  • 4 äggulor
  • 1 fpk 12 stycken Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
  • 1 dl starkt kaffe
  • kakao
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa äggvitan fast och rör ner socker och Mascarponeost.

Vispa äggulorna ljusa och porösa.

Blanda de vispade äggvitorna och äggulorna och ställ kallt.

Vänd kexen i kaffe.

Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas med kanter.

Avsluta med att pudra kakaopulver över.

Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar.

Håller ca tre dagar om den står kallt.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Skriv en kommentar till "Tiramisu"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.