Sparris-, tomat och bönsallad

  • Tillagning

Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 12-16 gröna sparris
  • 1 fpk Zeta Stora vita bönor sköljda och avrunna
  • 250 g tomat halverade
  • 1 liten rödlök tunt klyftad
  • salt
  • peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Koka sparrisarna i lättsaltat vatten i några minuter.

De ska vara mjuka men ha lite kärna kvar.

Kyl sparrisarna i kallt vatten och skär dem i mindre bitar.

Blanda sparrisbitarna, bönorna, tomaterna och löken i en skål.

Vänd ner vinägretten.

Smaksätt salladen med salt och peppar.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Sparris-, tomat och bönsallad"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv ett svar

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.